סדנאות בישול של אמנות קולינארית!


שלום חברים! קודם כל שנת 2015 הגיעה ועוד לא בירכתי אתכם. אז שתהא לכולכם – כל חברי, כל קוראי הבלוג והעוקבים אחריי – שתהא לכם שנה מקסימה יותר מקדמותה, מלאה בהצלחות, בטחון, עצמאות, שנה משגשגת ומאושרת, עם הרבה הפתעות וקסמים!


וכעת אני מאוד מתרגשת לספר לכם שלאחר פניות מרובות אליי, ומחשבה ותכנון של חודשים ארוכים, יעוץ והכוונה מקצועיים, קיבלתי החלטה להתחיל פרויקט עסקי חדש – סדנאות בישול ואפייה מצולמות לילדים, נוער ובוגרים.

וכעת אפרט מה, למה ואיך...

הכל התחיל זה מכבר מפניות של קוראי המקסימים אשר ביקשו בהזדמנויות שונות להכין קינוח או מאכל כזה או אחר לאירוע קטן. אחרים ביקשו לבשל עבורם סדרה של מאכלים רוסיים ע"מ להיזכר בטעמי הילדות שבישלו האימהות, הסבתות או הדודות. אחרים התעניינו בסדנאות פרטיות בנושאי בישול שונים (וגם בנושא הצילום אגב). נוסף לכך, החברים והמשפחה שאני כל כך אוהבת לארח כבר מזמן מציעים לי לעסוק בעניין הבישול בצורה מקצועית. אני לא יכולה לומר שתמיד שללתי את הכל על הסף, בכ"ז איפשהו עמוק בלב תמיד חשתי פרפור במחשבה על "אמנות קולינארית" כמקצוע ולא רק כבלוג, אבל ידעתי שכבר יש לי מקצוע אהוב במיוחד (אני מעצבת גרפית וצלמת למי שעוד לא יודע). אך כמה שיותר הזמן חלף, כך יותר ויותר קיבלתי פניות ובקשות.

ולכן... לפני מספר חודשים פניתי ליעוץ מקצועי ויחד עם מדריכה יצירתית, שופעת רעיונות מקסימים, ומקצועית במיוחד פיתחנו קו עסקי חדש. והוא כאמור סדנאות בישול ואפייה אשר גם יצולמו על ידי (בתמונות סטילס מקצועיות) המיועדים לילדים (כהפעלה לימי הולדת למשל, לקבוצות ילדים לא גדולות או כסדנת פנאי עם חברים), לנערות בנות 13-17  (גם לנערים כמובן החושקים לחוות חוויה קולינארית) שרוצות ללמוד לבשל ולאפות מהיסוד, ולבוגרים המעוניינים לשפר את כישורי הבישול שלהם.

לעת עתה הסדנאות יתקיימו בבית הלקוח.
לקבוצות לא גדולות (בין 5 ל-10 משתתפים).
סדנאות לפי בחירה אישית (מתוך רשימת הנושאים שבהמשך).
במהלך הסדנה אני אצלם את המשתתפים סדרת תמונות מקצועיות ואיכותיות תוך כדי בישול באווירה טעימה. התמונות ימסרו למשתתפים כשבוע לאחר הסדנה.

למי מיועדות הסדנאות?

~ סדנאות לילדים (גילי 5-12) – כהפעלה לימי הולדת סולידיים עד 15 ילדים, עם עשייה משותפת סביב שולחן, עם קבלת תוצר טעים מעשה ידי הילד. כולל צילום מקצועי. אורכה של הסדנה בין שעה וחצי לשעתיים.
או להעביר שבת או יום חופש מפנק עם חברים "השפים הצעירים" בסדנה טעימה.

~ לנערות. קבוצת חברות שחפצות להתנסות בבישול ואפייה, ללמוד עיקרונות וטכניקות של מאכלים שונים, להכיר מונחים קולינאריים ושיטות בישול שונות. אורכה של הסדנה 2.5-3 שעות.
כמו כן, סדנת בישול יכולה להיות מתנה מרשימה עבור יום הולדת בחברת חברות הכי קרובות.

~ לבוגרים. הסדנאות לבוגרים יערכו יותר זמן ויכללו למידה עמוקה ומפורטת יותר. בין 3 ל-4 שעות.


מה היתרונות של הסדנאות?

סדנאות בישול לילדים זו חוויה עצומה והיא לא סתם בישול. מרוב שהילדים נהנים ומשתעשעים הם עצמם לא מודעים ללמידה נרחבת שהם רוכשים בזמן בישול.
תוך כדי בישול ילדים לומדים:
* מפתחים מוטוריקה עדינה בזמן שהם מקציפים, מפוררים, מרדדים, לשים, מזלפים, מערבבים, מורחים, חותכים .
* ויסות חושי. מגע במרקמים שונים, שמיעה של קולות שונים (מיקסר, קיצוץ בסכין, קומקום מגיע לרתיחה ועד), ריחות שונים, טמפרטורות שונות.
* לומדים חשבון: סופרים את המרכיבים, מודדים את הכמויות, שוקלים, מכפילים, מחברים, מחסרים, ומחלקים.
* קריאה. ילדים לומדים לקרוא ולהכיר מילים חדשות ממתכונים. להבין את סדר הפעולה – להבין את הנקרא.
* הערכת זמן. לומדים את תחושת הזמן.
* מדע: הילדים מגלים תהליכים כימיים ופיזיקליים בזמן עבודה עם חומרי גלם שונים.
* גאוגרפייה והיסטוריה. ניתן ללמד ילדים מאכלים עמים ועדות ולספר להם שלכל עם יש מאכלים מסורתיים משלו עם היסטוריה משלהם.
* דיוק. ילדים לומדים כמה זה חשוב להישמע להוראות ולהקפיד על הכללים ע"מ לקבל מאכל מוצלח.
* ארגון. זה המקום ללמד ילדים לארגן מהתחלה את כל הנדרש להכנת מאכל מסוים או לארגן רשימת קניות מדויקת.
* אחריות. ילדים לומדים להשתמש בכלי מטבח ולשמור עליהם היטב לאחר הכנת האוכל (ניקיון, סידור, אכסון).
* הרגלי אכילה נכונים. ילדים לומדים את סוגי חומרי גלם שונים, את מקורם, את הליך היצור. כשהילדים נמצאים בתפקיד של     השף זה עשוי לפתח בהם סקרנות ואמון וגם רצון לטעום את מעשה ידיהם ואף מאכלים חדשים שטרם טעמו.
* ילדים לומדים יחס נכון (שיטה נכונה) לכל חומר גלם נפרד.
* בטחון עצמי. כשילדים מכינים לבד את האוכל "של גדולים" או עוזרים בהרכבת מנה מסובכת ומקבלים תוצר סופי מרשים, הם חשים גאווה גדולה ובטחון כיוון שהצליחו להתמודד מול אתגר רציני.
* טכניקות בישול שונות.
* הגשה ועיצוב.
* סידור שולחן.
* כללי נימוס בזמן הארוחה.

בישול עבור ילדים זה בסיס להמון דברים חיוביים שממבט ראשון אנו המבוגרים אפילו לא מבחינים בחשיבותם.


סדנאות לנערות. קבלת מידע מפורט והתנסות בהכנת מגוון מאכלים. שימוש נכון בחומרי גלם. פיתוח יצירתיות במטבח.
בסדנה שהעברתי לא מזמן שאלתי את הבנות (בנות 6) למה לדעתן חשוב ללמוד לבשל ומה זה תורם לנו. ותשובה של ילדה קטנטנה אחת שבתה את ליבי. היא ענתה: "כדי שנדע לבשל טוב כשנגדל ותמיד יהיה לנו אוכל טעים". התשובה שלה הייתה כל כך עמוקה בעיניי ומרגשת. תשובה הכי נכונה ורלוונטית במיוחד עבור בנות ובני נוער. ובמיוחד אחרי תוכנית "המערכת" על הג'נק פוד ואוכל מהיר בכלל שילדים ובני נוער צורכים כיום על בסיס יום יומי, מבינים עד כמה חשוב ללמד את הילדים ובני נוער לפתח מודעות לאוכל ביתי אשר הוכן במו ידיהם מחומרי גלם טריים ונבחרים. חשוב לי להסביר לנערות שמאכלים אשר הוכנו מאפס, מכילים יותר מרכיבים מזינים ובריאים, פחות קלוריות ופחות חומרים כימיים, תוספי מזון, סוכרים ומלחים מאשר אוכל מוכן או חצי מוכן מקופסה/אריזה.

לפני כמה זמן הכרתי נערה (בת 16) שלא ידעה בכלל מה זה קישוא, חציל, בטטה, כרובית, מה עושים איתם ובאיזו צורה אוכלים. זה הפליא אותי מאוד, אבל משיחות איתה הבנתי שדווקא היא מופתעת מזה שאני מופתעת, כי מבחינתה זה ברור שבנות בנות גילה לא מכירות את אלה וזה לא נמנה בסדרת האינטרסים שלהן. זה מצער אם אכן כזה הוא המצב, אך אני רוצה ללמד במו ידיי את הבנות המעוניינות מה ואיך עושים עם מגוון עשיר של חומרי גלם. וברור שבישול בקבוצת חברות זאת חוויה לא רק טעימה, אלא משמחת ומשעשעת, ותמיד הכי כיף לאכול את האוכל שבושל במו ידיך.


סדנאות לבוגרים יותאומו אישית עבור קבוצות לבשלנים ממש מתחילים (בפורומים שונים אני נתקלת בהמון שאלות כמו  "איך לבשל דייסת קוואקר לתינוק?", או "אך להכין ציר עוף?" או "למה האורז שלי לא יוצא אחד אחד?" וכד'), ולכאלה שכבר יודעים לבשל אך רוצים לקבל רעיונות לגיוון או עיצוב, וגם להתעמק בנושאים ספציפיים כמו בצקי שמרים, פסטות טריות, אפייה מהיסוד, אוכל רוסי מסורתי ועוד.


הסדנאות, כאמור, יתקיימו בבית הלקוח. ולכן לפני שקובעים איתי חשוב לקחת בחשבון כמה דברים:
הבית (או מקום אחר) בו תעבור סדנת בישול אמור לספק את חלל הסדנה בצורה נוחה לעבודה. שולחן (אם יש אי מה טוב) שיוכל להכיל בנוחיות כמות משתתפים מוזמנים; אביזרים בסיסיים במטבח כגון תנור, כיור, גז, מקרר; מקום בטוח לילדים (מקום עבודה מרוחק מתנורים ודברים  מסוכנים); ובמידה וזו סדנה עבור ילדים קטנים הכרחית נוכחות ושיתוף פעולה של מבוגר או כמה מבוגרים (תלוי בגודל הקבוצה).

האיזור אליו אני מגיעה הינו איזור השרון – בנימינה והסביבה, חדרה והסביבה, ישובי אלונה וישובי מנשה.
כרגע לא קיימת אופצייה להעביר סדנאות בבית שלי, אך במידה ותהיה התעניינות רבה מאיזורים מרוחקים אליהם אני לא מגיעה, ייתכן וכן אשקול אופצייה להעביר סדנאות אצלי, ואז המעוניינים יגיעו לביתי לסדנאות. אך זה במידה ויהיה ביקוש רב מאיזורים רחוקים יותר.

לעת עתה אלה עיקרי הדברים :-)

בטוחני שכעת השאלה החשובה שמעניינת את המעוניינים היא העלות.
לרגל פתיחה והכרות המחירים יהיו נוחים ונגישים למזמינים בחודשיים הקרובים.
המחירים לחודשי ינואר – מרץ 2015:

הפעלת יום הולדת לילדים, עד 15 מוזמנים – 600 ש"ח להפעלה בלבד! משך ההפעלה עד שעתיים.

סדנאות בישול ואפייה לנערות, בין 5 עד 10 בנות בקבוצה – 150 ש"ח לאדם בלבד! משך הסדנה בין 2.5 ל-3 שעות (עלות סדנה מינימאלית 600 ש"ח, ז"א שאם יהיו 3 בנות, זה יעלה 600).

סדנאות בישול ואפייה לבוגרים, בין 5 עד 10 משתתפים – 200 ש"ח לאדם בלבד! משך הסדנה 3-4 שעות. (עלות סדנה מינימאלית 700 ש"ח, ז"א שאם יהיו 3 משתתפים, זה יעלה 700).

אני מזכירה – הסדנאות מצולמות בתמונות סטילס מקצועיות! המשתתפים מקבלים את התמונות במייל, כ-50 תמונות של כל הסדנה ו-10 תמונות אישיות.

המחירים החל מחודש אפריל ישונו.

נושא הסדנאות:
לילדים:
סדנת טארטים (זה מה שמופיע בתמונות)
סדנת פסטות טריות
סדנת פיצות
סדנת קישוטי קאפקייק
סדנת קייקפופס

לנערות:
סדנת בצקי שמרים
סדנת פיצות
סדנת טארטים
סדנת קאפקייק
סדנת קינוחים קרים
סדנת פסטות
סדנת ארוחות בוקר
סדנת עוגות בחושות
סדנת קייקפופס

סדנאות לבוגרים:
סדנת אוכל רוסי
סדנת בצקי שמרים (כמה סדנאות נפרדות: לחמים, פיצות-פוקאצ'ות-צ'בטות, עוגות שמרים)
סדנת טארטים
סדנת פסטות
סדנת בישול מהיסוד
סדנת אפייה מהיסוד (בצקים בסיסיים לעוגות)

בתכנון עוד כמה סדנאות, הפרטים בקרוב.
הנושאים המשותפים  לסדנאות ילדים, נוער ובוגרים, כמובן יהיו שונים בפועל. למשל, בזמן שהילדים יצטרכו רק להכין מנה או לעזור בהכנתה, הבוגרים יקבלו מידע מפורט אודות המנה ויכינו אותה מהיסוד.


ניתן לפנות אלי באי מייל:
natalii.art@gmail.com

או דרך עמוד הפייסבוק של אמנות קולינארית:

או דרך עמוד הפייסבוק העסקי של צילום:

הטלפון האישי שלי ימסר באי מייל או מסרים של פייס למעוניינים בלבד.

אשמח לראותכם!! :-)

בברכת שנה חדשה טובה ומקסימה לכולם!

מצרפת כמה תמונות מסדנת יום ההולדת הראשונה:



















נטלי

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...