על עצמי


ברוכים הבאים ותודה על הביקור!

שלום וברוכים הבאים לבלוג אמנות קולינארית או להיות שף לעצמך! 
זהו בלוג בישול, סטיילינג וצילום מזון. אך זה הרבה יותר מסתם בלוג בישול. זאת אנציקלופדיה של המתכונים הנבחרים שלי עם הדרכה והוראות מדויקות של ההכנה בצירוף צילומים איכותיים ומגרים.
את הבלוג שלי פתחתי לשם תיעוד ושיתוף. אני כאן לפני הכל בשביל לשתף, בשביל לתעד, בשביל להציג את היצירה שלי, בשביל לארח, בשביל לתת השראה, בשביל לתת זמן איכות, בשביל לתת לכם לטעום הישר מהצלחת שלי. "אמנות קולינארית" - זהו לפני הכל ספר המתכונים שלי. זהו ביתי. אני תמיד אשמח לקבל כל אורח חדש כוותיק עם שולחן ערוך בכל טוב ואתן את מלוא תשומת הלב לכל אחת ואחד.

תגובת

התגובות שלכם תמיד מתקבלות בשמחה. אשמח לשמוע מה דעתכם על מאכל כזה או אחר. אסקרן אותי מאוד האם הכנתם מאכלים מהבלוג שלי, האם הכל הצליח לפי המתכון שלי והאם אהבתם את מה שבישלתם. גם ביקורת בונה מהווה חלק יעיל בהתפתחות וקידום. הכלל היחידי  לכתיבת תגובות הינו לשמור על טוהר הלשון ולכבד את הבית שאתם מבקרים בו.

זכויות יוצרים

כל התוכן לרבות המאכלים/מתכונים, הצילומים והסיפורים (הקדמות) המופיעים בבלוג אמנות קולינארית בכתובת nati-culinaryart.blogspot.com שייכים לי, אלא אם צוין אחרת.

מלוא זכויות היוצרים המופיעים בבלוג זה לרבות התכנים, עיצוב, התמונות, וכל חומר אחר הכלולים בו, אם לא נאמר מפורשות אחרת, שמורים ל-Nati בלבד. אין להפיץ, לשכפל, להעתיק, למכור, לשדר, לפרסם, להציג בפומבי או לעשות כל שימוש מסחרי כלשהו בכל או בחלק מתכניו של הבלוג, כולל תמונות, וכל דבר אחר המוצג בבלוג, אלא אם ניתנה רשות כתובה וחתומה לכך בכתב ומראש ע''י Nati. במידה והחלטתם להעתיק או להעביר לצד שלישי מתכונים, תכנים, או כל חומר אחר הכלול בבלוג, – אנא הקפידו לצרף קישור ישיר לבלוג או לפוסט, בליווי הקרדיט לבעלת הבלוג. עם זאת, חל איסור גורף להשתמש בתמונות או עבודות גרפיות המוצגות בבלוג של Nati.

אז מי אני?

התשוקה שלי להכנת אוכל בבית

אני נטלי  (קרוביי ואהוביי נוהגים לקרוא לי נטשה או נטי), אישה צעירה (בת שלושים ומשהו...), אם לשני ילדים - גוזל בן חמש וחצי וגוזלית בת שנתיים וחצי, אה, וגם התברכתי בבעל הכי מדהים עלי אדמות, ובנוסף, אני בת אוהבת להורים שלי ואחות תאומה לאחותי התאומה :-). אני גרה אי שם במקום פסטורלי עם אוויר צח, וטבע משגע מסביב.

 אני מלאת תשוקה לבישול, כלי מטבח, סידור שולחן, פוּד סטאילינג, חיפוש אחר רעיונות מעניינים להכנת אוכל טעים ומושקע. בשנים אחרונות אני לא אוהבת לאכול במסעדות בשל איכות ירודה של המזון בהשוואה למחירים מרקיעי שחקים. בישול בבית עונה לכל הצרכים הנפשיים והגופניים שלי: בישול בבית זה בריא יותר מאוכל מעובד, תעשייתי, מהיר הכנה ורווי-בכל-מיני-לא-יודעת-מה; אוכל ביתי מאחד ומגבש את כל המשפחה בארוחות משותפות; הכנת אוכל בבית זה עיסוק באמנות, זה פיתוח רעיונות, זו תרפיה לגוף ולנפש, זו דאגה לכל המשפחה וזו הזדמנות לתת לילד להתנסות בבישול יחד איתי, לגלות שלל חומרי גלם ולטעום את מעשה ידיו.

המטרה של הבלוג איננה להפוך לתורה מסיני וחוקים בל יעברו, אלא לתת לכם רעיונות והשראה לאוכל מזין, טרי, ביתי ובלתי מעובד.

האוכל הביתי של ילדותי

את דרכי במטבח התחלתי מבית האימא והסבתאות עוד בהיותי ילדה קטנה. בבית שלנו הייתה משמעות רבה לאוכל ביתי אשר נועד לא רק להשביע, אלא גם לשמח את כל המשפחה. באתי ממשפחה מאוד חמה ומגובשת, ואוכל ביתי זה היה א'-ב' של תרבות אצלנו בבית:

לעד אזכור תמונת ילדות קיצית כאשר אימא חוזרת מעבודה, אני רואה אותה ממש מרחוק, לבושה בשמלה לבנה עם פרחים קטנטנים סגולים, חצאית ארוכה ודקיקה נכנעת לכוח רוח, ובידיים היא מחזיקה סלים מלאים בירקות טריים וריחניים. אני ואחותי חוצות את כל הרחוב ורצות לקראתה כי אין כבר סבלנות לחכות. ועוד לפני שאימא מגיעה לפתח הבית אנחנו תופסות לה את הידיים ומתחננות לשמוע מה קנתה ומה יהיה לנו לארוחת ערב.

וכשיצאנו לטיול עם סבתא טניה היא תמיד דאגה לקחת איתה כמה תיקים מלאים בכל טוב: פירות, ירקות, כריכים, עוגיות, ממתקים, מים או קומפוט (וכמובן בגדי החלפה ובגדים חמים לכל השבוע למרות שיצאנו רק לכמה שעות...).

בכל בית (של אימא ושל שתי הסבתות) יש הרגלים משלהם: בבית סבתא טניה (האימא של אימי) אפשר לאכול מתי שרוצים, כמה שרוצים, איך שרוצים ומה שרוצים, העיקר שכולם יהיו שבעים ומרוצים. כשהיא מכינה בלינצ'ס או אולדושקי (פנקייק) היא מעדיפה שיאכלו את זה חם, הישר תחת ידיה מהמחבת. לעומת זאת אימא שלי יותר אוהבת לסיים את כל הבישול ואחרי זה לשבת כל המשפחה סביב השולחן ולאכול ביחד. ואצל סבתא זוֹיה ז"ל (האימא של אבא) משמעת הייתה כמעט צבאית בהכל, כולל אוכל. כולם יקבלו הכל שווה ושווה וכולם יאכלו בשעה קבועה בלבד, ואין נשנושים באמצע, לכן תמיד צריך לסיים את מה שיש בצלחת. ואמנם לכל אחת הרגלים משלה, אבל משותף אחד לשלושתן – אוכל ביתי, טעים ואיכותי.

המטבח הביתי שלנו היה מושפע בעיקר ממטבחים אוקראיני ובלרוסי. שתי הסבתות שלי במקור מבלרוס אשר עוד בצעירותן עברו לאוקראינה. אימי נולדה באוקראינה, לעומת זאת אבא שלי בילה את ילדותו גם בבלרוס גם בהונגריה וגם באוקראינה. ההורים של אימי גדלו בכפר יהודי קטן בבלרוס ולכן במטבח של סבתא טניה אפשר למצוא, בין היתר, מטעמים גם בלרוסיים וגם של יהודי מזרח ארופה. סבתא זוֹיה גדלה בכפר גדול בבלרוס והאוכל שלה אכן אוכל כפרי ומנחם. מאיזו זווית שלא נסתכל על המטבח המשפחתי שלנו, התרגלנו לאוכל טוב, מנחם, מושקע ומגוון.

דריסת רגל במטבח מאז ועד הלום

כשהייתי בת 10 אימא עברה למקום עבודה חדש. וכאן הייתה מוטלת עלי ועל אחותי המשימה להכין צהרים/ערב/בוקר (תלוי איזו משמרת אימא עבדה) ולדאוג לקניות בסיסיות (לחם, חלב, ביצים). כשאימא ואבא היו חוזרים מעבודה המשפחה הייתה מתאספת סביב שולחן האוכל. אפשר לומר שכבר בגיל 10 הייתה ה"פריצה" הגדולה שלי לבישול בכוחות עצמי. לעיתים זה היה רק לחמם אוכל שכבר הוכן, ולעיתים להכין ארוחה שלמה, הן דרך ההסברים של אימא מבעוד מועד, הן דרך הטלפון בעבודה.

ספרי בישול, אינטרנט וטלוויזיה

עם הופעת מגוון גדול של תוכניות בישול קיבלתי הזדמנות ללמוד טכניקות, מונחים, ומתכונים מקצועיים הישר מהשפים הטובים בארץ ובעולם. הידע שאני מקבלת מספרי/תוכניות הבישול הוא תוספת נהדרת לבסיס שקיבלתי בבית. ועם גילוי שפע של אתרים ובלוגי האוכל ברשת נחשפתי לא רק למתכונים מגוונים אלא גם לתרבויות אוכל שונות, ולאמנות צילום המזון. הטיפים שלמדתי אודות צילום המזון מהווים תוספת נדיבה לבסיס בצילום שיש לי זה מכבר.

העקרונות שלי במטבח

בישול למשפחה, לחברים, לחגים ואירוח של יום שישי נהפך לחלק בלתי פרד ממני, ולרוב לכל אחד יש מאכל אהוב משלו מרפרטואר המתכונים שלי, שתמיד ישמח לקבל כמנה אישית. אני לא מפחדת להשקיע זמן ומאמץ בבישול ותמיד מעדיפה להשתמש בחומרי גלם כמה שאפשר טריים וטבעיים. תבלינים קפואים בקוביות – לא בבית ספרי; אבקת מרק, אבקות וקוביות דומות - No way!! Never ever ever! שניצלים וחבריהם קפואים – לעולם; משקאות ממותקים עם צבעי מאכל, טעם וריח – לא מביאה לבית במו ידיי; מרגרינה – לעולם לא, ואפילו לחם בששת השנים האחרונות אני לא קונה כלל אלא רק אופה במו ידיי.

עדיפויות קולינאריות

אני לא מפחדת לטעום ולא מתבצרת רק במטבח המוכר לי מהבית. מאמינה שבכל מטבח אפשר למצוא משהו שיענה לדרישות שלי. בין האהובים ביותר המטבח האיטלקי והאסיאתי.

לא אוהבת קפה, זיתים, שמן זית, שומר, נגעלת מסלט פירות ופירות הדר מפולטים.
מכורה קשות לגלידות, שוקולד ופיצה טובה.
נורא אוהבת מלפפונים, גזר, ליצ'י וסלמון.
מאוד נהנית מעבודה עם בצק שמרים.
אוהבת דגים יותר מבשר וריח דגים טריים. 
מבין התבלינים מעדיפה את אלה הירוקים והטריים כגון בזיליקום ורוזמרין, תימין, פטרוזיליה, שמיר, מרווה, כוסברה, אורגנו, נענע.

...ובין היתר

אני בן אדם שאוהב יופי ושלמות בחיים ובמטבח בפרט. כמו שבחיי היום יום שלי אני לא סובלת בינוניות, והעיקרון המנחה שלי הוא או הכל או כלום, כך גם באוכל אני לא אתפשר על מאכל שהוא "בסדר", על המַרְאֶה בצלחת ועל השולחן שהוא "סביר". האובססיה שלי לשלמות לא מפריעה לי, אדרבא, אני נעזרת בה, מקשיבה לה, הולכת בעקבותיה ומקבלת תוצאות שמשמחות את הגוף והנפש. כל דבר עשוי לשמש השראה לבישול: מצב רוח, מזג האוויר, אפילו תיאור סעודות בספרים או בסרטים. לא פחות מטעם האוכל בצלחת או מכתיבת מתכון מדויק חשוב לי היופי של המנה. לדעתי, תמונה יפה וברורה של מזון חשובה לא פחות מהמאכל עצמו. את כל המאכלים שלי אני מצלמת לבד ומשתדלת שהתמונה תעביר דרך המסך את הטעם ואת הריח, את הטקסטורה ואת הצבע ותחמיא לכל חומרי גלם מהם מורכבת המנה.


הרישומים הקודמים שלי נמצאים כאן:
אמנות קולינארית או להיות שף לעצמך

מומזנים להצטרף לסעודה,
שלכם,
נטי

5 תגובות:

  1. היי נטלי,

    שמי נעה , אני מנהלת תחום מתכונים וכתבות אוכל. באתר Picrest.co.il
    נשמח לשתף אותך באתר החדש שלנו. שם תוכל לעלות פוסטים כולל תמונה של כל מנה ומנה מהאתר שלך. ותקבלי לינק לכתבה או למתכון.
    ההרשמה לאתר והעלאת התמונות הנה בחינם.
    המטרה היא, ליצור טראפיק ייחודי וממוקד לאתרי אוכל ומתכונים עם צילומי אוכל מיוחדים (ארט).
    כל המתכונים, כל הבלוגרים וכל כתבות האוכל במקום אחד!
    נשמח לארח אותך אצלנו באתר..

    בברכה,
    נעה, מנהלת תחום מתכונים וכתבות אוכל. באתר Picrest.co.il

    השבמחק
  2. היי נטלי/נטשה/נטי...
    איזה יופי של של בלוג יש לך, תענוג להסתכל וגם תענוג לקרוא. אין לי ספק שהמשפחה והחברים שלך מרגישים וטועמים את האהבה שאת משקיעה באוכל, וכיף שאת משתפת את כל זה עם "שאר העולם"!
    ...ומאחר שהולנד נחשבת לחלק משאר העולם, אז גם אני אוסיף אותך לרשימת המועדפים שלי פה בניכר, בבלוג הבישול שלי. יש לי אחד בהולנדית ואחד בעברית. ואפילו ספר בישול אחד בנתיים...לא בשפת הקודש.

    בכל מקרה אני מזדהה עם כל מילה!


    בתיאבון ולהתראות,

    נעמי

    השבמחק
    תשובות
    1. היי נעמי,
      לבושתי אודה שרק עכשיו אני רואה את התגובה שכתבת לי לפני יותר משנה...
      שמחתי לדעת שאהבת את הבלוג שלי! הצצתי גם אליך עכשיו, איזה דברים מדהימים :-)
      גם אני הוספתי אותך לבלוגים שלי :-)

      שיהיה המשך יום נעים!
      נטי

      מחק
  3. היי נטי, אני מחפשת את המתכונים שהיו לך פעם שובה, מימוזה, בשר וכו, איפה הם?? תודה תמי

    השבמחק
    תשובות
    1. היי תמי,
      המתכונים ההם עדיין נמצאים רק בבלוג הישן. אצרף לך לינק למדור של אוכל רוסי אצלי בבלוג הקודם:
      http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/1752228

      שיהיה המשך יום נעים!
      נטי

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...