פוסט פתיחה


אמנות הבישול


מאז ומקדם היה תהליך של חיפוש המזון ואכילתו אבן יסוד לקיומו של כל יצור חי. איזה סוג ביולוגי של יצור חי לא ניקח הכל מתרכז, לפני הכל, ביכולת להשיג מזון. ואמנם מזון הינו אבן יסוד לקיומו של כל יצור חי אבל הכנת אוכל זהו תהליך אמנותי לכל דבר.

כאשר אין אוכל - הציפורים עוזבים למדינות חמות, הדובים נכנסים לתרדמת. בלי מזון פחות יכולים לשרוד צאצאים. בלי מזון אין חיים. הרישומים הכי כואבים ושחורים בהיסטוריה האנושית, הזמנים הכי נוראים מתייחסים לימי הרעב. הפחד להישאר ללא מזון הינו טבעי ואינסטינקטיבי. להיות שבע ולהאכיל צאצאים – מעסיק אותנו כמות שעות לא מבוטלת ביממה.

הואיל והעולם, הטכנולוגיה והציוויליזציה התקדמו בצורה משמעותית מאז האדם הקדמון, כאשר גבר עם מקל בידו היה משקיע את רוב יומו בחיפוש המזון ביערות מלאים בחיות פרא, ואישה באיסוף פירות היער, אנו פחות מוטרדים מהשאלה כיצד להשיג מזון, ויכולים להשיגו בדקות ספורות בכל סופר או מכולת הקרובים, יכולים אנו אפוא להרשות לעצמנו להשקיע יותר זמן בהגשה, רעיונות, חידושים, עיצוב, ובמילה פשוטה – באמנות הבישול.

עבורי הכנת האוכל זהו תהליך אמנותי לכל דבר. תבלינים – הם בדיוק כמו הצבעים והמכחול בידי הצייר – כל נגיעה קובעת ומשנה את התמונה; רעיונות הבישול – הם כמו המילים עבור המשורר; הגשה – מהווה עיצוב לכל דבר; חומרי גלם – הם החמר בידי הפסל. אפשר לומר כי שום תחום מקצועי לא התקדם בשנים אחרונות בצורה כה רדיקאלית כמו קולינאריה ותדמית הטבח. פעם היא התייחסה יותר לעקרת בית וטבחיות פשוטות ושמנמנות אשר בישלו אוכל מזין ופשוט. אך במאה ה-XXI תדמית הטבח שינתה את פניה – זהו איש/אישה אנין/ה טעם עם תנועות ידיים זריזות, עם הרבה ידע מקצועי, עם דמיון פרוע, עם יצירתיות פורצת גבולות .

כיום מקצועו של שף וקונדיטור מכובד מאוד, משובח, ומבוקש בשוק העבודה. מדי שנה נפתחות מסעדות חדשות רבות ובתי קפה, פסטיבלי האוכל ותחרויות קולינאריות. את תחום הקולינאריה אפשר להשוות כיום לאמנות אמיתית בעלת פוטנציאל יצירתי גבוה, אסתטיות, דיוק של צורף וטעם מעודן.
אנשים היום למדו לאכול טעים, וזה חשוב להם כנראה לא פחות מדברים אחרים בחייהם. האסוציאציה הראשונית שלנו עם בית הורים, תמיד מחזירה אותנו לטעמים וריחות. השאלה הראשונה אותה שואלים ילדים כאשר הוריהם חוזרים הביתה היא "הבאת משהו טעים?".

מדפים של כל חנויות הספרים מלאים במגוון רחב של ספרי בישול, תוכניות טלוויזיה רבות ואף ערוצים שלמים מוקדשים לבישול, בעלי מסעדות ויוצרי ספרי הבישול משקיעים כסף רב בצלמי ומעצבי מזון ע"מ למשוך את עייני (וקיבות) הציבור. נדמה כי אנשים אוכלים כיום לא רק בשביל השובע, אלא יותר בשביל הטעם וההנאה מהליך הסעודה.

ובכן, גם אני, כמו רבים אחרים, אוהבת אוכל טעים, מגוון, יפה, אסתטי, מעניין, לעתים פשוט ולעתים יוקרתי קצת יותר, אבל הכלל החשוב בהכל הוא – אוכל שבא מאהבה גם כלפי הליך הבישול עצמו, גם כלפי הסועדים, וגם כלפי חומרי גלם אשר מהווים בסיס לתחילתה של כל יצירה קולינארית. אני אישית נהנית מבישול לא פחות (ואולי אף יותר) מלאכול. אני אכן אוהבת לגלות טעמים חדשים ומעודנים, אני מפקידה את ליבי בבישול עבור אנשים אותם אני אוהבת. אוכל טוב הוא דרך לליבו של כל אדם.

Nati

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...