אצלי במטבח...


כאן אני רוצה לספר על מה מבוסס הבלוג שלי.
וזה מאוד פשוט: הוא מבוסס על הטעם שלי, על הטעם של בני ביתי ובני משפחתי, על טעמי הילדות שלי ועל טעמי ההווה שלי, על העדיפויות הקולינאריות האישיות ועל הזמן שיש לי להקדיש לבישול.

מה שזה אומר ש:

~ כאשר אני כותבת בפוסטים שלי "זה נורא טעים", "זה משגע", "אהבנו מאוד" וכד' – כך זה לטעמי. ואין לבוא אלי בטענות במידה ולא אהבתם. כי לפי הטעם האישי שלי זה טעים, איך זה עבורכם אינני יודעת.

~ אם אני כותבת "זה קשה/לא קשה" או "זה לוקח הרבה/לא הרבה זמן" – זה בהתאם לתפיסות האישיות שלי. יכול להיות שמה שקשה/לא קשה בעיניי ומה שדורש מעט/הרבה זמן עבורי יהיה שונה בשבילכם. לכן קחו בחשבון שכל ההגדרות בבלוג שלי מבוססות לפי התפיסה האישית שלי.

~ אם אני כותבת שזמן האפייה הוא X – אז כך זה בתנור שלי. אני מאמינה שזמני האפייה וטמפרטורת האפייה יכולים להיות מעט שונים מתנור לתנור, לכן מעבר לכך שאתם מתבססים על המתכון שלי, תתבססו גם על ההכרות שלכם עם התנור הפרטי.

~ אם אני כותבת שבישלתי על אש קטנה X זמן – זה אומר שעל אש קטנה כמו שהכירים שלי נותנות לי. ייתכן ובכירים שלכם אש קטנה היא יותר קטנה/גדולה משלי ולכן גם זמן הבישול עשוי להשתנות מעט ואפילו התוצאה הסופית.

~ במתכוני לחמים ובצקי שמרים – כדאי לקחת בחשבון את עונת השנה בה אפיתי ואפילו מזג האוויר של אותו יום (כשיש ימים חריגים (קרים/חמים מדי) אני לרוב  מציינת את זה במתכון) כי בהתאם לעונה, טפרטורה ולחות משתנים זמני ההתפחה ואף כמות המיים שבמתכון.

~ למדידת כמויות אני משתמשת ת-מ-י-ד בכוסות מדידה סטנדרטיות, בכפות מדידה סטנדרטיות, במשקל דיגיטלי ובכוס מדידה שעליה יש סימונים של: ליטר 1, 1000 מ"ל, 32 OZ, ו-4 כוסות. לפי כך, אם אני כותבת במתכון "כוס/כוסות" הכוונה היא לכוס מדידה סטנדרטית. ואם אני כותבת X גרם, אז מדדתי את זה בגרמים או מיליליטרים ולא בכוסות. 

ברשת קיימות לא מעט טבלאות המרה ותוכלו להשוות לבד כמה כוסות זה X גרם יבשים, או X מיליליטר נוזלים. כשאתם מבקשים ממני להמיר עבורכם גרמים בכוסות, גם אני פונה לאותן הטבלאות.
אני אישית ממליצה להחזיק בבית את הכוסות והמשקל ליתר דיוק.

~ האוכל שלי איננו אוכל כשר. לכן אני ממליצה מראש לא לשאול אותי "במה ניתן להחליף חמאה? מה אפשר לשים במקום שמנת מתוקה? איזו תוספת פרווה מתאימה למתכון?" כי אני פשוט לא יודעת מה התשובות. אני כמובן תמיד יכולה לכתוב השערות "שימו מרגירינה במקום חמאה, קחו שמנת פרווה במקום חלבית וכד'", אבל קחו בחשבון אינני מומחית גדולה בהחלפת מרכיבים ולכן גם לא אהיה אחראית על התוצאות שתצאנה לכם.

~ קחו בחשבון! אם אתם מחליפים מרכיבים במתכונים שלי - חומרי גלם, תיבול ואף שיטות הכנה, - אינני אחראית על התוצאות שלכם. לא דייקתם ויצא לא טעים? לא דומה לשלי? היו בטוחים: הבעייה איננה במתכון שלי. כל שינוי וכל תוצאה חדשה על אחריותכם בלבד.
אינני אומרת שאסור לבצע שינויים במתכונים שלי, אני כן אומרת שלא אהיה אחראית על התוצאה החדשה (לטוב ולרע).

~ משאירה לעצמי את הזכות לערוך רשומות קיימות במידת הצורך, קרי לבצע תיקונים במידה ומצאתי עם הזמן אי דיוקי או אם קיבלתי דיווחים על תקלות במתכון.

~ בהמשך אביא את כלי העזר הבסיסיים שלי במטבחי. בלעדיהם אני מרגישה כמו בלי ידיים:

קולפן ירקות – יש לי שלושה, והחלפתי כמה, אבל זה הכי פעיל אצלי והכי נוח לי. יש קולפנים שונים אע"פי שעל פניו הם נראים זהים, אבל כשאוחזים קולפן ביד וכשמתחילים לעבוד איתו, מרגישים את ההבדלים והשוני:


שתי סכינים קטנות - בלעדיהן לא יכולה לזוז:


סכין שף מקצועית – להגיד עליה משהו? מה כבר יש לומר... היא שד במטבח:


קולפן לעגבניות (נוח מאוד גם לפירות רכים כמו מנגו, אבוקדו, קיווי):


חותכן ז'ולינים – אני משתמשת איתו לגזר בהכנת גזר קוריאני. לא יכולה לומר שזה דבר הכי נוח בעולם, כי גם צריך להשקיע קצת מאמץ והוא משאיר חתיכות קצת עבות של ירק בסיום החיתוך. אבל! זה מאוד זמין ולא יקר:


סכין להוצאת ליבה מהתפוחים:


זסטר לקליפות הדר:


מספרים לחיתוך עוף (בתנור) ולעיתים גם נוח לחתוך איתם בצל ירוק, שמיר, פטרוזייה (אבל אל תגידו לאף אחד שאמרתי את זה):


מכתש ועלי – יש לי שלושה וכולם בשימוש ואני לא מתארת לי את עצמי בלעדיהם (בתכנון לקנות אחד נוסף מאבן):


קוצץ עלים (פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, נענע וכו'):


קרשי חיתוך מעץ (זה נראה כאילו אני ממש אובססיבית לגבי קרשי חיתוך מעץ, אבל במציאות... זה אכן כך, אני לגמרי אובססיבית לגביהם...):


מטרפה ידנית:


מקסר ידני:


בלנדר מוט:


מיקסר קיטצ'ן איד:


מעבד מזון:


כוסות מדידה סטנדרטיות מסיליקון:


כפות מדידה סטנדרטיות:


כוס מדידה:


מברשת סיליקון:


משקל דיגיטלי מ-1 גרם עד 3 ק"ג:


פלטה לעוגות:


הכלים האלה הם הביסיק של הבייסיק של הבייסיק אצלי במטבח. לא מיניתי כאן את כל הגג'טים והכלים, אלא רק את מה שמשמש לי כיד ימין נוספת.
כפות מעץ, מריות סיליקון, מלאי סכינים, מלחיות ופלפליות, מתקנים לחמאה, כלים כגון קדרות וקערות רבות, מגוון גדול של תבניות אפייה ומאפינס, מגרדות, כף גלידה וכף פריזאית, מסחטות מיצים ועוד כהנה וכהנה - יש להם מקום אולי בפוסט אחר אודות המטבח שלי כולו, ואילו כאן ציינתי רק את הכלים ההכרחיים בלעדיהם מאוד קשה לי להסתדר.
משאירה לעצמי אפשרות לעדכן את הפוסט הזה במידת הרכישות ההכרחיות החדשות...

גלישה נעימה בבלוג שלי!

בתיאבון,

Nati

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...